„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.6 °C
neliels sniegs

Džezā vari sajusties brīvs

Ja vēlies sajusties brīvs mūzikā, spēlē džezu, ir pārliecināti Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas kvinteta puiši.

Viņi - Andris Salenieks (alta saksofons), Vilnis Varsegovs (soprāna saksofons), Vasīlijs Šušerts (tenora saksofons) un Romāns Saikovskis (baritona saksofons), kuri kopā ar draugiem Gļebu Beļajevu (klavieres), Staņislavu Kozlovski (basģitāra), Aleksandru Tamanu (bungas) -apvienojās speciāli Daugavpils džeza festivālam „Jazz Joy Spring”.

„Ir liels gods piedalīties labas kvalitātes džeza festivālos. Tādā sastāvā spēlējam pirmo reizi, vēl pirms kāda kādu laika koncertējām Staņislava Broka izveidotajā Daugavpils mūzikas koledžas trio. Priecē, ka džeza festivāls ir kļuvis par Daugavpils muzikālo vizītkarti. Festivālā ir koncertējušas zvaigznes Intars Busulis, Olga Pīrāgs, ārzemju viesmākslinieki un daudzveidīgie Daugavpils kolektīvi. Pēc koncertiem ir „Jam Session”, kur jebkurš var improvizēt savu džezu,” pastāstīja Romāns.

Visu rakstu lasiet 28. aprīļa numurā.