„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Daugavpils pilsētas svētkos iedzīvotājus gaidīs zili brīnumi

Jau šovasar jūlijā Daugavpilī sāks darboties bērnu zinātnes centrs „Zili brīnumi”, kurš atradīsies kinoteātra „Renesanse” telpās. 23. aprīlī Daugavpils domes finanšu komitejas deputātus ar topošā centra ideju iepazīstināja projekta autors, biedrības „Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centrs” vadītājs Pauls Irbins. Viņš pastāstīja, ka pašlaik Cēsīs jau sākts darbs pie ekspozīciju un stendu veidošanas, bet centra atklāšana varētu notikt 1. jūlijā. Tomēr Daugavpils iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt topošā centra darbību jau krietni agrāk – pilsētas svētkos, kad Paula Irbina un Daugavpils Universitātes speciālistu vadībā darbosies zinātnes pilsētiņa.

Zinātnes centrs Daugavpilī būs jau ceturtais biedrības atklātais centrs Latvijā. Pirmais centrs „Z(in)oo” tika izveidots 2011. gadā Cēsīs, tam sekoja centra „Zili brīnumi” atklāšana Rīgā un Lielvārdē. Visi centri tiek veidoti tā, lai nekonkurētu savā starpā un varētu nosegt savus uzturēšanas izdevumus, un strādāt ar peļņu. Šajos gados ir izdevies piesaistīt arī daudz sponsoru un attīstīt centru darbību. P. Irbins uzver, ka Daugavpils centra izveide neprasīšot lielas pamata investīcijas un pašvaldības dotācijas, bet ar laiku jau pats sevi spēs uzturēt.

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.