„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Ermoņiku spēli var apgūt gan internetā, gan „pirts konservatorijā”

Daugavpils novada Vabolē 25.aprīlī jau divpadsmito reizi uz saietu pulcējās Latgales tautas muzikanti. Pasākums jau daudzus gadus notiek reizē ar Lielo talku, un tie viens otram netraucē, jo vienlaikus ar izsludināto kopīgo talkas noslēgumu sākas muzikantu koncerts. Un vēl viena tradīcija – Latvijas tautas muzikantu galvaspilsētā Vabolē katrs saiets sākas ar „Kazeiša poļku”, ko spēlējis jau mūžībā esošais populārais vietējais muzikants Kazimirs Pudāns. Tagad to kā saieta himnu atskaņo muzikantu pulcināšanas idejiskais iedvesmotājs Artūrs Uškāns un Vaboles muzikants Jānis Gipters.

Ilgus gadus saieta klausītājus priecē muzikants no Daugavpils Jāzeps Usāns. Viņam repertuārā esot tik daudz dziesmu, ka varētu tagad sākt spēlēt un pabeigt nākamajā rītā. Viņš bija muzikantu svētku vecākais dalībnieks, turklāt spēlēja 72 gadus vecu akordeonu. Kopā muzicē daugavpilieši Aleksandrs Boginskis un Irēna Koluža, Aleksandrs ermoņikas spēlē vien četrus gadus, un interesanti, ka spēli viņš apguvis, mācoties internetā.

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.