„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

Ar entuziasmu var gan kalnus gāzt, gan ugunsgrēku nodzēst

Pirmā tēma, par kuru 2014. gadā Demenes pagastā sapulcē runāja iedzīvotāji, bija ugunsdzēsības un glābšanas punkta izveide. Pagājis gads, un pagastā jau ir nodibināta brīvprātīgo ugunsdzēsēju un glābēju biedrība, kurā ir 12 cilvēki.

Brīvprātīgie ugunsdzēsēji Valērijs Ratels un Kazimirs Januškevičs sagaidīja ciemiņus no „Latgales Laika” autoremonta darbnīcās, kur bāzējas pagasta komunālais dienests. Valērijs ir greiderists, viņš strādā ar vienu no nedaudzajiem jaunajiem greideriem Daugavpils novadā, savukārt Kazimirs visu mūžu strādā par šoferi. Šeit pat atrodas arī Demenes ugunsdzēsēju mašīna – 1976. gadā ražotā GAZ-53, tā spīd un laistās, „mašīna ir pilnā kaujas gatavībā!” - smejas vīri. Par spīti vecumam, mašīna ir nobraukusi tikai 40 000 km. Rezervuāra tilpums ir 2,2 tonnas ūdens.

Demenes brīvprātīgie vajadzības gadījumā var aizbraukt arī uz citiem novada pagastiem. Pagaidām mašīna ir pagasta bilancē, iespējams, tā tiks nodota biedrībai bezatlīdzības lietošanā, un tad brigādei tā būs jāuzpilda un jāapkalpo par saviem līdzekļiem, kuru tai nav. Pagaidām pagasts atbalsta, ir nopirktas jaunas šļūtenes un sūknis, piešķirti līdzekļi jauniem formastērpiem. Var iesaistīties visi, kuri vēlas palīdzēt biedrībai -- tai ir bankas konts, kurā var ieskaitīt ziedojumus. Konta numurs „Swedbank”: LV66HABA0551039805592. „Sponsori var izvietot savu reklāmu uz mūsu mašīnas, tas ir ekskluzīvi!” smaida Valērijs.

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.