„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Kā izmantot Latgales attīstībai paredzētos 52 miljonus eiro

Aprīlī valdība akceptēja jaunu Rīcības plānu Latgales reģiona attīstībai 2015.-2017.gadam, kas paredz divu gadu laikā no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) ieguldīt 52 miljonus eiro labvēlīgas uzņēmējdarbības vides attīstīšanai Latgalē.

Iecerēts, ka jaunajās ražošanas teritorijās tiks izveidotas 818 darba vietas, bet degradēto teritoriju īpatsvars samazināsies par 124 hektāriem. Plānā tiek paredzēts paplašināt speciālo ekonomisko zonu Latgales pašvaldībās. Tāpat kā papildu atbalsts tiek paredzēti Norvēģijas finanšu instrumenta finansētie pasākumi u.c.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska uzskata, ka novads varētu iegūt no ERAF finansējuma, ja visi projekti būs vērsti uz pārstrādi un ražošanu, jo uzņēmējiem būtu jārada darba vietas. „Lai šīs darba vietas izveidotu, pašvaldībai un uzņēmējiem jāiegulda vienlīdzīgi, tas ir galvenais priekšnosacījums, lai šo finansējumu saņemtu, tāpēc jāseko, lai uzņēmēji pildītu saistības. Mēs jau strādājam ar šādiem projektiem, kā piemēru varu minēt paipalu fermu, bet, kā būs uz priekšu ar jauniem projektiem, prognozēt ir ļoti grūti. Pašlaik ir apzināti pieci projekti, kuru īstenošana varētu radīt 30 līdz 40 jaunas darba vietas, taču viss atkarīgs no uzņēmēju vēlmes un iespējām finansiāli iesaistīties to realizācijā.”    

Visu rakstu lasiet 30. aprīļa numurā.