„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Atceras Ilūkstes sadzīves pakalpojuma kombināta vēsturi

Savulaik, ja nerakstīja pildspalvas, ilūkstieši gāja uz sadzīves pakalpojumu kombinātu tās uzpildīt. Ja saplīsa kaprona zeķes vai gumijas zābaki, to labošanu, tāpat kā trikotāžas kleitu šūšanu vai mēbeļu izgatavošanu, uzticēja kombināta meistariem. Savukārt mazdārziņu saimniekiem kombināts izlīdzēja ar zirgu. Kombināta autobusi frizierus un pieteikto preci nogādāja pagastos. Šie ir tikai daži no atmiņu fragmentiem, ko ilūkstieši izstāstīja Ilūkstes novada centrālās bibliotēkas rīkotajā Ilūkstes sadzīves pakalpojumu kombināta dibināšanas 70. gadadienas atceres pasākumā.

Alma Jermaloviča, kurai kombināts bija pirmā un vienīgā darba vieta, dalījās ne tikai ar atmiņām, bet arī vērtīgiem materiāliem:„Kad es strādāju, kombinātā bija vairāk nekā 500 darbinieki. Mums bija vilnas pārstrādes, piegriezēju, trikotāžas, audēju, mehāniskais, granīta, mēbeļu cehs, apavu, foto, pulksteņu remonta darbnīca, frizētava, dzirnavas Dvietē. Ilūkstes apavu darbnīcā strādāja vismaz 27 strādnieki."

Atmiņu stāstījumi, fotogrāfijas, paziņojumi, kvītis - viss tiks novietots Ilūkstes novada centrālās bibliotēkas novada vēstures mapēs kā liecības nākamajām paaudzēm, teica bibliotēkas vadītāja Ināra Valpētere.    

Visu rakstu lasiet 8. maija numurā.