„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Iedeva naudu sabiedriskajām organizācijām un Daugavpils lidostai

Daugavpils domes izglītības un kultūras komitejā 7. maijā deputāti sadalīja sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda līdzekļus, atstājot rezervē vien ap 4000 eiro iespējamiem interesantiem projektiem pieteikšanās otrajā kārtā.

Kopā šajā fondā šogad no pašvaldības budžeta ieplānoti 43 000 eiro, uz kuriem sabiedriskās organizācijas un jauniešu nevalstiskās organizācijas var pieteikties divreiz gadā. Pirmā pieteikšanās notika līdz 1. aprīlim, un domē tika saņemts 81 pieteikums. Rūpīgi izdiskutējot katras organizācijas vajadzības un pieteikuma pamatojumu, nolemts vairākumu atbalstīt, novirzot no kopējā finansējuma ap 39 000 eiro. Pieprasītā finansējuma apmērs nevar pārsniegt 720 eiro, izņemot organizācijas, kuru pamatdarbība saistīta ar sociālo jomu, tās var lūgt arī vairāk.

Savukārt, finanšu komitejas deputāti nolēma ieguldīt SIA „Daugavpils lidosta” pamatkapitālā 123 940 eiro. Lielākā daļa šo līdzekļu tiks novirzīti kredīta dzēšanai par lidostas vajadzībām iegādāto zemi. Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis skaidroja, ka šie līdzekļi jau bija ieplānoti pašvaldības budžetā. Kredīts par iegādāto zemi būs jāmaksā vēl vismaz 6 gadus, taču pagaidām nekāda reāla lidostas attīstība nenotiek un tiek liktas cerības uz potenciālajiem investoriem.