„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Uz jaunajiem autoceļiem Tīnūži–Koknese un Ludza–Nirza šovasar nepalielinās maksimālo braukšanas ātrumu

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) šovasar nepalielinās maksimāli pieļaujamo ātrumu līdz 100 km/h uz ceļiem Tīnūži–Koknese (P80) un Ludza–Nirza (A12). Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz Valsts policijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas un LVC speciālistu ieteikumiem un ņemot vērā lielo ceļu satiksmes negadījumus skaitu uz jaunajiem ceļiem. Daļa no šiem negadījumiem ir bijusi ar traģiskām sekām, turklāt uz šiem ceļiem Valsts policija ir fiksējusi arī lielākos ātruma pārkāpumus.

 Lai arī abu ceļu tehniskie parametri ļauj paaugstināt maksimālo braukšanas ātrumu vasaras sezonā, tas netiks darīts drošības apsvērumu dēļ. „Kopā ar Valsts policijas kolēģiem vērosim, kā autovadītāji brauks šajos posmos. Šis ir disciplinējošs, preventīvs solis. Ja varēsim secināt, ka autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus, brauc droši un neuzstāda ātruma antirekordus uz jaunizbūvētajiem autoceļu posmiem, nākamgad šis lēmums varētu tikt pārskatīts,” norāda VAS Latvijas valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

 Kā zināms, uz valsts galvenajiem ceļiem posmos, kuri ir labā tehniskā stāvoklī, vasarā maksimāli pieļaujamais braukšanas ātrums tiek palielināts līdz 100 km/h. Arī šogadno 8. maija atļautais braukšanas ātrums būs palielināts šādos ceļu posmos:

            Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļā (22,10.-26,00. un 27,20.-44,40. km) un posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam (55,50.-71,30. un 74,70.-81,20. km);

Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei (20,86.-28,20. km) un no Nīcgales līdz Daugavpils apvedceļam (202,20.-212,20. km), kā arī

Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas robežas līdz satiksmes pārvadam Jelgavas apvedceļā (8,00.-38,80. km), izņemot posmus ar ātruma ierobežojumiem.

 Posmus, kuros vasaras periodā tiks palielināts maksimāli atļautais braukšanas ātrums, noteica VAS Latvijas Valsts ceļi, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Valsts policijas un Satiksmes ministrijas speciālisti.