„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Visvairāk darba sagādā atkritumu dedzināšana

Ugunsdzēsībai Latvijā šogad aprit 150 gadi. No pašu organizētām brigādēm cīņai ar liesmām pamazām tapis valsts dienests kura darbinieki ne tikai dzēš ugunsgrēkus, bet steidzas palīgā katrai dzīvai radībai, kas iekļuvusi nelaimē. 17. un 18.maijā ugunsdzēsēji un glābēji rīko atvērto durvju dienas, ļaujot visiem iepazīties ar šo sarežģīto, bīstamo un atbildīgo darbu, bez kura nav iedomājama mūsu ikdiena. Apmeklējumam būs atvērta arī VUGD Latgales reģiona Daugavpils 4. daļa Jaunajā Forštatē, kuras komandieris ir Gundars Kampāns.

4. daļas pārziņā ir Mežciems, Viduspoguļanka, Forštate, daļa Ķīmiķu rajona, Līksnas un Vaboles pagasts. Darbs esot ar „uzplūdiem” – dažreiz ir mierīgi, dažreiz nav. Lai cik tas dīvaini nešķistu, „uzplūdus” rada mēness fāzes. „Ir pat statistika, ka vairāk maldinošo zvanu un arī dedzināšanu ir augoša mēness laikā pirms pilnmēness. Citās brigādēs ir veikti pat pētījumi,” apgalvo G.Kampāns. Diemžēl arī maldinošo zvanu dēļ nākas šķiest laiku, cilvēku resursus un degvielu. Kā atzīst komandieris, šeit neviens „netirgojas” - saņēmi izsaukumu no zvanu centra un jābrauc, kaut gan tā var izrādīties arī tīra blēņošanās.

Visvairāk darba šīs daļas ugunsdzēsējiem sagādā atkritumu dedzināšana. Nesankcionētās izgāztuves ir visas Daugavpils problēma, atzīst G.Kampāns. Pamestās teritorijās bieži deg vecas autoriepas, to dzēšana ir apgrūtināta. Šogad jau reizes piecas riepas ir degušas garāžu kooperatīvos, kur mēdz nemaksāt par atkritumu izvešanu, bet aizdedzina.

Visu rakstu lasiet 15. maija numurā.