„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.9 °C
apmācies

Ugunsdzēsēji devās svētku parādē

Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) svin 150 gadu jubileju. 14.maijā pēc svētku dievkalpojuma Sv. Pētera baznīcā ugunsdzēsēji devās gājienā pa Rīgas ielu. Parādes galvgalī soļoja vadība baltos formas svārkos.

VUGD darbinieki, spīdinot zeltītās uzšuves un zvaigznītes, iesoļoja Vienības laukuma, kur notika apbalvošana. Latgales ugunsdzēsības un glābšanas brigādes amatpersonām un sadarbības partneriem tika pasniegta „Jubilejas goda zīme „Latvijas Ugunsdzēsībai – 150””. Apbalvošanā piedalījās Latvijas VUGD priekšnieks pulkvedis Oskars Āboliņš, priekšnieka vietnieks pulkvedis Intars Zitāns un priekšnieka vietnieks pulkvedis Normunds Plēgermanis.

Vienlaikus Vienības laukumā garāmgājēji varēja tuvumā apskatīt ugunsdzēsēju tehniku – speciālo transportu, kuteri uz gaisa spilvena. Tika demonstrēta cietušā izvilkšana no avārijā iekļuvušas automašīnas.

Visu rakstu lasiet 15. maija numurā.