„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Salienas skolēni ir izveidojuši telpaugu uzņēmumu

Salienas vidusskolas skolēni ir izveidojuši mācību uzņēmumu „TelpAug”.

Viktorija Ževņeroviča (10. klase) pastāstīja, ka jau februāra beigās tomātu, piparu, asteru, neļķu, pelargonoju, petūniju, kaktusu, Ķīnas gladiolu un citu puķu sēkliņas iesēja, kastītes nolika uz palodzes, pēc tam mācību uzņēmuma biedri tās uzraudzīja. „Stādi ir populāra prece, sevišķi pavasarī. To audzēšanai vajadzīgas mazas investīcijas. Turklāt, uzaugot laukos, mēs zinām, kā sēt, stādīt, izaudzēt. Tūlīt sēsim ārstniecības augus -- melisu, salviju, kumelītes, piparmētras, tos tirgosim rudenī Daugavpils novada dienu gadatirgū. Skolēnu mācību uzņēmums ir jauna pieredze, uzzinām, kā darbojas uzņēmums,” pastāstīja Viktorija. Jānis Bērziņš (11.klase) ar vecāku atbalstu sagatavoja melnzemi stādiem: „Uzņēmumā iesaistījos tāpēc, ka gribēju izmēģināt, sanāks vai nesanāks. Sanāca gan.”.

Salienas vidusskolēniem un skolotājiem ideja par skolēnu mācību uzņēmumu radās ekonomikas seminārā, kas notika Vaboles vidusskolā, tur darbojas jau trīs mācību uzņēmumi, pastāstīja uzņēmuma „TelpAug” direktore Kellija Kralliša un skolotāja konsultante Nataļja Leončuka.

Visu rakstu lasiet 19. maija numurā.