„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.8 °C
daļēji mākoņains

Jauno zinātnieku konkursā 3. vieta skolniecei no Daugavpils

19. maijā, Valmieras Kultūras centrā Augstākās izglītības foruma „Nākotnes tehnoloģiskie izaicinājumi izglītībā” ietvaros notika jauniešu zinātniski pētniecisko darbu konkursa „Tehnoloģijas nākotnes izglītībā” apbalvošana, kurā 3. vietu un 50 eur dāvanu karti no Galactico ieguva Daugavpils 9. vidusskolas skolniece Kristīna Malina.

 Šobrīd biedrība „Latvijas Jauno zinātnieku apvienība” (LJZA) ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu realizē projektu „Zinātnes popularizēšana jauniešiem 2015”, kura ietvaros aicina jauniešus pētīt un studēt, rakstīt zinātniski pētnieciskos darbus un piedalīties ar tiem konkursos, domāt par nākotni, studiju iespējām un tālāko karjeras attīstību. Projekta mērķis ir popularizēt zinātni un zinātnisko darbību Latvijas skolu un augstskolu jauniešu vidū, organizējot jauniešiem pievilcīgus pasākumus un iniciatīvas virtuālajā vidē. Pateicoties Teterevu fonda atbalstam, projekts notiek jau otro gadu. Pagājušajā gadā LJZA devās uz reģionu skolām, augstskolām un universitātēm, lai stāstītu par zinātni un zinātniekiem. Šogad projektu turpina citā, papildinošā aspektā - caur tiešssaisti, jaunākajām tehnoloģijām.

 Projekta ietvaros sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu tika rīkots zinātniski pētniecisko darbu konkurss „Tehnoloģijas nākotnes izglītībā”, kurā jaunieši no visas Latvijas vecumā 15-25 gadiem tika aicināti pētīt, attīstīt savas pētnieciskās praktiskās spējas, rakstīt zinātniski pētnieciskos darbus un iesūtīt tos vērtēšanai. Konkursā tika iesūtīti 28 darbi no visas Latvijas, un 19. maijā Augstākās izglītības foruma „Nākotnes tehnoloģiskie izaicinājumi izglītībā” noslēgumā notika labāko darbu apbalvošana ar goda rakstiem un vērtīgām balvām no Galactico, HESPI institūta un uzņēmuma „Latvijas Mobilais Telefons”. Konkursā piedalījās arī Daugavpils 9. vidusskolas audzēkne Kristīna Malina ar darbu „Mācību materiālu vizualizēšana, izmantojot dažādus IT rīkus”. Viņa ieguva 3. vietu, par kuru saņēma ne tikai goda rakstu, bet arī dāvanu karti 50 eur vērtībā no Galactico.

 LJZA valdes priekšsēdētājs Egils Stalidzāns: “Ļoti būtiski, ka zinātnes apritē iesaistās jaunieši ne tikai no Rīgas. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, iesaistīšanās zinātnē ir iespējama no jebkuras vietas, pie tam Daugavpils Universitātes jaunizveidotās zinātniskās struktūrvienības paver plašas iespējas zinātnes attīstībai tieši Latgalē. Lai Kristīnas panākumi kalpo par iedvesmu citiem Latgales skolniekiem!”

 Projektu „Zinātnes popularizēšana jauniešiem 2015” atbalsta Teterevu fonds, Vidzemes Augstskola, „Institute of Social, Economic and Humanities Research” (HESPI), „Latvijas Mobilais Telefons”.