„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Ludzas kinologi plūca laurus sacensībās

No 13. līdz 16.maijam Valsts robežsardzes koledžā (VRK) norisinājās sacensības kinologiem ar dienesta suņiem, kas specializējas pēdu un narkotisko vielu meklēšanā. Sacensībās piedalījās 50 Valsts robežsardzes (VRS) teritoriālo pārvalžu, Valsts policijas, VID Muitas pārvaldes, kā arī Lietuvas, Igaunijas, Moldovas un Baltkrievijas valsts iestāžu kinologi ar saviem dienesta suņiem. Kā novērotāji sacensībās piedalījās divi Gruzijas Robežpolicijas pārstāvji, informē VRK Kinoloģijas dienesta speciāliste Biruta Rupaine. Jāpiebilst, ka vairumā disciplīnu pirmās vietas izcīnīja Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes kinologi.

Pēdu meklēšanas disciplīnā komandu vērtējumā 1. un 2. vietu izcīnīja VRS Ludzas pārvaldes kinologu divas komandas, bet 3.vietu – VRS Daugavpils pārvaldes kinologu komanda.

Individuālajā vērtējumā pēdu meklēšanas disciplīnā 1.vietu izcīnīja VRS Ludzas pārvaldes kinologu 1.komandas pārstāvis seržants Edgars Ziediņš ar dienesta suni Arno, 2.vietu – VRS Ludzas pārvaldes kinologu 2.komandas pārstāvis seržants Jurijs Buļs ar dienesta suni Frudo, bet 3.vietu – VRS Daugavpils pārvaldes kinologu komandas pārstāvis virsniekvietnieks Gunārs Baiks ar dienesta suni Fire.

Narkotisko vielu meklēšanas disciplīnā komandu vērtējumā 1.vietu ieguva VRS Ludzas pārvaldes kinologu komanda, 2. vietu – Igaunijas Robežsardzes un Policijas pārvaldes komanda, 3.vietu – VRS Daugavpils pārvaldes kinologu komanda.

Individuālajā vērtējumā narkotisko vielu meklēšanas disciplīnā 1.vieta – VRS Ludzas pārvaldes virsniekvietniekam Vilmāram Spruktam ar dienesta suni Irma, 2.vieta - Baltkrievijas Robežapsardzības komitejas pārstāvim vecākajam praporščikam Dmitrijam Voločkovičam ar dienesta suni Ami, bet 3.vieta – VRK Kinoloģijas dienesta Kinoloģijas centra inspektoram virsniekvietniekam Aleksandram Kanguram ar dienesta suni Iitu.

Individuālajā vērtējumā paklausības disciplīnā 1.vietu izcīnīja Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta pārstāvis Vladimiras Babičevas ar dienesta suni Bosas, 2.vietu ieguva VRS Ludzas pārvaldes kinologu 1.komandas pārstāvis virsniekvietnieks Aleksandrs Pavlovskis ar dienesta suni Hammer, bet 3.vietu – VRS Ludzas pārvaldes kinologu 2.komandas pārstāvis seržants Jurijs Buļs ar dienesta suni Frudo.

 

Foto: VRK