„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Indras aušanas darbnīca gatavojas jubilejai

Šovasar Indras aušanas darbnīca svinēs pirmo nozīmīgo jubileju – 10 pastāvēšanas un darba gadus, kas esot padevušies gana ražīgi. Izveides sākumā darbnīcā bija vien pāris stelles, bet tagad – jau 12.

Lielākoties stelles dāvājuši vietējie iedzīvotāji, kas vērtīgo darba rīku uzgājuši vecvecāku māju bēniņos. Pašlaik audēju darbnīca kļuvusi par savdabīgu dzīvības saliņu patukšajā ciemā, šeit pulcējas vietējās meistares, top skaisti darbi dažādās tehnikās, apgūt senās amatu prasmes šurp labprāt nāk arī Indras mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Ar Lauku atbalsta dienesta atbalstu telpās veikts vērienīgs remonts, ierīkota neliela virtuve, noliktava, atpūtas telpa un liela zāle, kur notiek izstādes un citi pasākumi. Izstāžu zālē „Indras pūra lāde” sakrāti gan pašu audēju, gan viņu vecmāmiņu darinātie darbi – skalu deķi, linu dvieļi, rakstaini cimdi un krāšņi lakati. Te var aplūkot arī jauniešu veikumu. Daudzos darbos ieaustas vai izšūstītas rozes, tieši šis zieds kļuvis par Indras pagasta simbolu.

Izcilās pagasta audējas Olgas Jokstes vadībā darbnīcā pastāvīgi darbojas vismaz sešas audējas. Darbojamies pie stellēm sastopu arī Indras kultūras nama vadītāju Anželu Kuzminsku, kura kopā ar Zinaīdu Cingeli ver dzijas nītīs, lai varētu ķerties pie skaistu salvešu aušanas. Tās tiks dāvātas pagasta ciemiņiem kā suvenīri. 

Visu rakstu lasiet 22. maija numurā.