„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Lēma par Goda daugavpilieša titula piešķiršanu

No 22 pieteiktajiem kandidātiem titulu „Goda daugavpilietis”, iespējams, saņems seši, šāds lēmums tika pieņemts 21. maijā Daugavpils domes izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa skaidroja deputātiem, ka saskaņā ar nolikumu šāds tituls tiek piešķirts reizi piecos gados kārtējā pilsētas jubilejā. Kandidātus apbalvojumam var izvirzīt ikviena fiziska vai juridiska persona. Vienā reizē saskaņā ar nolikumu var tikt apbalvoti 15 kandidāti. Šogad pašvaldība ir saņēmusi 25 iesniegumus, kuros apbalvojumam pieteikti 22 kandidāti. Īpašā domes apbalvojumu padome izskatīja visas kandidatūras un izvēlējās no tām piecas, kas tika piedāvātas deputātiem apstiprināšanai: Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš, bijušais Krievu vidusskolas –liceja direktors Jevgeņijs Timoščenko, DU vēstures doktore, Latviešu biedrības vadītāja Genovefa Barkovska, Daugavpils Valsts tehnikuma direktora vietnieks Valērijs Jegorovs, Latvijas Poļu savienības un Daugavpils Poļu biedrības „Promeņ” vadītājs Rišards Stankevičs, kā arī bijušais 8. un 9. Saeimas deputāts un Daugavpils domes priekšsēdētājs Aleksejs Vidavskis.

Visu rakstu lasiet 26. maija numurā.