„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Virszemes TV apraidē tiks mainītas TV signāla apraides frekvences

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC) un SIA Lattelecom informē, ka 17.jūnijā Latgalē un daļā Vidzemes reģiona bezmaksas un maksas televīzijas programmu izplatīšanas tīklos tiks mainītas zemes ciparu televīzijas TV signāla apraides frekvences.

Vairumā gadījumu jaunās paaudzes TV uztvērēji un dekoderi, ko iedzīvotāji izmanto televīzijas uztveršanai, atjaunos informācijas plūsmu automātiski, tādejādi iedzīvotāji neērtības neizjutīs. Taču, gadījumos, ja iekārtās frekvenču informācija neatjaunināsies automātiski, iedzīvotājiem būs jāveic TV kanālu meklēšana manuāli.

Frekvenču maiņa tiek veikta saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumiem, kas paredzēja atsevišķu frekvenču joslu līdz 2015.gada 1.jūlijam izmantot zemes ciparu televīzijas apraidei, savukārt no šā gada 1.jūlijam tā ir jāatbrīvo mobilo sakaru sistēmu vajadzībām. Vienlaicīgi ar joslas atbrīvošanu tiek veiktas izmaiņas arī bezmaksas televīzijas programmu izplatīšanas tīklā, uzlabojot uztveršanas apstākļus Latgalē un daļā Vidzemes reģiona.

No 17.jūnija TV raidošā stacija Māļos, Cesvainē un Alūksnē bezmaksas televīzijas programmas - Latvijas Televīzijas 1. un 7.programmu , Vidzemes televīziju, Ogres Televīziju un TV 24 - raidīs 22.televīzijas kanālā (līdzšinējā 41.TVK vietā), bet Rēzeknes, Dagdas un Daugavpils TV raidošās stacijas turpmāk raidīs 27. televīzijas kanālā (līdzšinējā 44.TVK un attiecīgi 47.kanāla vietā).

Savukārt maksas TV programmās izmaiņas ir sekojošas:

  • Cesvaines un Alūksnes TV raidošajās stacijās 58. kanāls tiek aizstāts ar 46. kanālu, 22. kanāls ar 41. kanālu, 69. kanāls ar 58. kanālu.
  • Daugavpils TV raidošajā stacijā 27. kanāls tiek aizstāts ar 47. kanālu;
  • Rēzeknes TV raidošajā stacijā 62. kanāls tiek aizstāts ar 44. kanālu, 27. kanāls ar 47. kanālu, 37. kanāls ar 40. kanālu.

Iedzīvotāji, kuri arī pēc manuālas TV programmu atjaunošanas saskaras ar tehniskām nepilnībām, aicinām sazināties:

- Par bezmaksas TV programmu apraidi ar LVRTC, zvanot pa tālruni 67108792;

- Par maksas TV programmu apraidi ar Lattelecom, zvanot pa tālruni 177

No 2014.gada 1.janvāra VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs nodrošina zemes televīzijas bezmaksas kanālu apraidi, savukārt SIA Lattelecom nodrošina virszemes maksas televīzijas apraidi.