„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.5 °C
apmācies

Daugavpils gatavojas jubilejas svinībām

No 1. līdz 7. jūnijam norisināsies Daugavpils 740 gadu jubilejas svinības, kas tradicionāli sāksies pilsētas mikrorajonos. Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska preses konferencē pastāstīja, ka iedzīvotājiem jau esot pieejamas svētku afišas ar plašu pasākumu izklāstu, kā arī ir izdotas īpašas svētku programmas.

Šogad svētki solās būt īpaši piesātināti. Izņemot mikrorajonus, svētku pirmajās dienās dažādi pasākumi notiks arī citviet, piemēram, 1. jūnijā būs jauniešu mākslas svētki Dubrovina parkā, 2. jūnijā Daugavpils cietoksnī notiks Cietokšņa karoga pacelšana un ekskursijas, bet 4. jūnijā visi tiek aicināti uz Mākslas nakti cietoksnī.

Tradicionālais svētku tirdziņš ar bērnu atrakcijām šogad norisināsies trīs dienas un sāksies jau piektdien 5. jūnijā. Tā kā jubilejas ierasts svinēt ar krāšņiem baloniem, arī pilsētas svētkos to šogad netrūks, turklāt pilsētas centrā būs pietauvots īsts gaisa balons, ar kuru varēs pavizināties.

Svētku kulminācija būs 7. jūnijā, kad Stropu estrādē notiks Latgales dziesmu svētki „Mana zeme”, kuros piedalīsies ap 100 kolektīviem no visas Latvijas, vietējie deju kolektīvi un Vitebskas viesi.

Svētku organizatori arī brīdina, ka pilsētas svētku laikā būs satiksmes ierobežojumi un aicina pret izturēties ar sapratni. Vienības laukums un Ģimnāzijas iela (no Rīgas ielas līdz Parādes ielai) būs slēgta no 2.jūnija plkst.16.00 līdz 8.jūnija 8.00. 5.jūnijā no plkst. 8.00 līdz 8.jūnija 8.00 būs slēgtas ielas ap Dubrovina parku un Vienības laukumu, kur darbosies svētku tirdziņš. 6.jūnijā no plkst. 18.00 līdz 23.30 būs slēgta Daugavas iela starp tiltiem, kur notiks aviošovs un svētku salūts. 7.jūnijā no plkst. 8.00 līdz 24.00 Stropos būs slēgta Vasarnīcu iela līdz pagriezienam uz slimnīcu.