„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
apmācies

Daugavpils Universitātē notiks zibakcija „Tuvās un tālās zvaigznes”

30. maijā plkst. 22:00 Daugavpils Universitātes Parādes 1 korpusa pagalmā notiks unikāla zibakcija  „TUVĀS UN TĀLĀS ZVAIGZNES”, kuras laikā varēs gan izgaismot debesis, gan aplūkot zvaigznes.   Piedalīties aicināti visi romantiķi, kurus vilina zvaigžņu noslēpumainais mirdzums, DU un citu augstskolu studenti, skolēni, kuri labi zina, cik svarīgs ir zvaigžņu labvēlīgais izvietojums debesīs sesijas laikā. Īpaši tiek gaidīti 12. klašu skolēni – nākamie absolventi, kuri vēl ir savas laimīgās ceļa zvaigznes meklējumos. 

  • Zibakcijas pirmā daļa „TUVĀS ZVAIGZNES” sāksies plkst. 22:00

Ar līdzi paņemtajiem lukturīšiem vai mobilajiem telefoniem ikviens dalībnieks varēs pats pārtapt par zvaigzni. Visi kopā veidosim īpašu ziņojumu, kas būs redzams pat no lidmašīnas lidojuma!

  • Zibakcijas otrā daļa „TĀLĀS ZVAIGZNES” plkst. 22:30 Daugavpils Universitātes Astronomiskās observatorijas apmeklējums.

Varēs novērot Zemei tuvākos un tālākos debess ķermeņus, bet uz jautājumiem atbildēs DU profesors Antonijs Salītis.   Zibakcija tiek īstenota DU Mūzikas un mākslu fakultātes profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas „Māksla” specializācijas „Kultūras menedžments” profesionālās prakses ietvaros.

Zibakcijas idejas autore un kuratore ir maģistra studiju programmas „Māksla” studente Tatjana Tkačova (mob. tālr.: 26796956; e-pasts: tatjana_tkachova@inbox.lv)