„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Jaunieši apsver mediķa profesijas izvēli

 

Daugavpils reģionālajā slimnīcā 27. maijā notika tradicionālās atvērto durvju dienas, uz kurām tika aicināta vietējo skolu jaunatne, lai iepazītu slimnīcas darba un mudinātu jauniešus izvēlēties savu nākamo profesiju.

Slimnīcas valdes locekle Inta Vaivode iepazīstināja ar slimnīcas struktūru, īstenotajiem ES projektiem un nodaļu darbu. Viņa mudināja jauniešus izvēlēties ārsta profesiju, jo šo speciālistu valstī pietrūkst. Pašlaik slimnīca ir gatava pieņemt darbā vismaz 30 ārstus dažādās nozarēs. Slimnīcai ir noslēgti sadarbības līgumi ar vairākām augstskolām par prakses vietu nodrošināšanu, tostarp ar Daugavpils Universitāti, kas piedāvā četru gadu studiju programmu fizioterapijā. Tā gan neesot ārsta profesija, tomēr cieši saistīta ar medicīnu, turklāt arī fizioterapeitiem atrastos darbs Daugavpils slimnīcā. Vismazāk problēmu esot ar vidējo medicīnas personālu, jo medmāsas un ārstu palīgus māca Daugavpils Medicīnas koledža.

Visu rakstu lasiet 2.jūnija numurā.