„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Jānis Lāčplēsis: „Ir jāatrod projekti, kas būtu kā enkuri”

Šonedēļ Daugavpils svin 740 gadu jubileju. Vai Latvijas otra lielākā pilsēta ir ērta dzīvošanai un kādas šobrīd aktuālas problēmas jārisina pilsētas saimnieciskajā dzīvē, „Latgales Laiks” jautāja Daugavpils domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim.

Interese par Daugavpilsi šobrīd esot vairākiem uzņēmējiem, bet granulu ražotne ir tādā stadijā, kad sāksies reāla celtniecība. "Pie tam, tas ir liels investīciju projekts. Domāju, ka daudz vairāk rosības būs pēc tam, kad sāksies struktūrfondu līdzekļu apguve, un mēs varēsim palīdzēt uzņēmumiem infrastruktūras izveidē. Teritorijas, kur vēlas darboties investori ir ļoti dažādas. Sākot jau ar gaļas kombinātu. Skatīsimies, kā šo teritoriju par struktūrfondu līdzekļiem sakārtot. Nesen biju Jelgavā. Viņi pilsētas jubileju svinēja Biznesa parkā, kur ir modernas atjaunotas ražošanas platības. Tā ir bijušās rūpnīcas RAF teritorija. Ja mēs neradīsim analogu piedāvājumu, sāksim strauji atpalikt," stāsta domes priekšsēdētājs.

"Nevar teikt, ka būtu apturēta tendence aizbraukt, bet tā nav tik strauja, kā agrāk. Latgalē bez lielu ekonomisku projektu realizācijas uzlabot situāciju nav iespējams. Tāpēc ir jāatrod šie projekti, kas būtu kā enkuri, kas vilktu uz priekšu ekonomisko situāciju reģionā. Tie var būt dažādās sfērās. Tādi, kas saistīti gan ar transportu, kā reģionālās lidostas celtniecība, gan ar enerģētisko sektoru un tūrismu, bet tiem ir jābūt ar simtos miljonos mērāmām investīcijām, kas rada darba vietas, kas skaitāmas tūkstošos. Nevar cerēt tikai uz amatniecību. Mazais bizness ir labs, mēs to atbalstīsim, bet tas var strādāt, ja ir iekšējais patēriņš, ja ir lieli uzņēmumi, kas strādā eksportam. Bez lielu investīciju ieplūšanas reģionā attīstības nebūs," uzskata J.Lāčplēsis.

Visu rakstu lasiet 5. jūnija numurā.