„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Daugavpils savu jubileju nosvinēja ar vērienu

Trīs dienas Daugavpilī noritēja pilsētas 740 gadu jubilejas svinības, kas pulcēja tūkstošiem dalībnieku. „Svinēsim svētkus ar vērienu, kā to dara Daugavpilī!”- savā uzrunā svētku dalībniekus aicināja Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Sestdien, 6.jūnijā, svētkus atklāja tradicionālais svinīgais gājiens Rīgas ielā, kuru šogad īpaši sirsnīgu padarīja mazuļu parāde. Paši mazākie pilsētas iedzīvotāji devās sumināt pilsētu kopā ar saviem vecākiem, brāļiem un māsām. Daudzi vecāki bija pacentušies īpaši izrotāt savu mazuļu ratiņus, kas gājienā pārtapa par pirātu kuģi, princeses karieti, ātrās palīdzības transportu u.c. Gājiens, kuru sākotnēji pat nebija plānots rīkot, rezultātā izdevās negaidīti plašs. Tajā devās arī pilsētas izglītības iestāžu delegācijas, uzņēmēji un sportisti. Vienības laukumā gājiena dalībniekus un svētku viesus sagaidīja Jānis Lāčplēsis. Viņš uzsvēra, ka šajos ilgajos 740 gados pāri pilsētai gājuši gan kari, gan epidēmijas, taču mūsu senči pratuši pilsētu atjaunot. „Viņi cēla baznīcas, stādīja parkus, būvēja ceļus, šo stafeti tagad pārņemam mēs visi. Esmu pārliecināts, ka mēs tiksim galā un atstāsim mūsu nākamajai paaudzei plaukstošu pilsētu,” teica J. Lāčplēsis.

Visu rakstu lasiet 9. jūnija numurā.