„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Latvijas un ASV karavīri sākuši remontēt Naujenes bērnu namu

8. jūnijā ar piemiņas kapsulas iemūrēšanu un Naujenes pagasta bērnu priekšnesumiem sākās ASV un Latvijas militāro inženieru darba gaitas Naujenes bērnu namā.

„Mēs veiksim Naujenes bērnu nama ēkas vienkāršu renovāciju. Remontēsim, krāsosim dzīvojamās telpas bērniem nevis karosim, tas ir miera nevis kara projekts. Tādi projekti jau ir bijuši Ādažos, Ogrē, Alūksnē, tepat Daugavpils novadā,” sacīja Latvijas Bruņoto spēku Kaujas atbalsta bataljona komandieris majors Ģirts Savins. Arī ASV Bruņoto spēku Nacionālās gvardes pārstāvis no Kanzasas, Pensilvānijas un Misūri majors Noa Deels pauda prieku, ka karavīri strādās bērnu labā, un darbu citā valstī uzskata par labu pieredzi.

ASV vēstniecības Latvijā pārstāve Vanesa Akere un Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika šo sadarbības projektu nodēvēja par vērtīgu pienesumu. Lilita Gasjaņeca, Naujenes bērnu nama direktore, saviļņota papildināja, ka, pateicoties Latvijas un ASV karavīriem, 50 bērniem uzlabosies dzīves apstākļi.

Visu rakstu lasiet 12. jūnija numurā.