„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+7.5 °C
apmācies

Kad tu dod, tad saņem arī atpakaļ

Daugavpils teātra sezonas pēdējam jauniestudējumam – Lopes de Vegas komēdijai „Apķērīgā mīlniece”, bija veseli trīs režisori, viens no tiem – Juris Jonelis, kurš vairāku gadu laikā uz Daugavpils skatuves jau ieņēmis paliekošu vietu ar izrādēm „Līnis murdā”, „Dabaseibys pūddarneica” un „Kā tā otra puse mīl”. Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola” tikko uz sešiem gadiem tika akreditēta teātra mākslas programma un pirmo kursu pabeidza topošo aktieru grupa, kuras pedagogs ir Juris.

Par darbu ar topošajiem aktieriem Juris saka, ka jūtot, kā viņš pats aug kopā ar saviem studentiem. „ Man jāvar atbildēt gan uz psiholoģiskiem, gan amata prasmes jautājumiem, visu laiku ir jābūt formā. Un jāseko līdzi aktuālajam, jābraukā uz Rīgu, kur es paralēli joprojām strādāju Latvijas Kultūras akadēmijā,” stāsta režisors un pedagogs.

Vaicāts, vai studentos uzreiz var saskatīt lietaskoku vai varbūt kāds neglītais pīlēns pārvēršas par gulbi, Juris saka, ka esot dažādi. Grūtāk esot ar tiem, kas iepriekš ir darbojušies amatierteātrī. „Ne jau man ir jāpanāk kāds rezultāts, bet topošajam aktierim pašam ir jāsaprot, kāda atšķirība ir profesionālam darbam no amatiermākslas. Bet ir arī cilvēki, kas tikko pirmo reizi ienāca teātrī. Ir puisis, kas bijis futbolists, bet nu, pēc gada studijām, viņš jau spēlē izrādē. Viss ir atkarīgs no paša, ne tikai no tā, ka pedagogs spiež un spiež,” saka J.Jonelis.

Visu rakstu lasiet 12. jūnija numurā.