„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Višķu tehnikums saglabā arodizglītību un uzņem audzēkņus

No 9. jūnija sākusies audzēkņu uzņemšana Viduslatgales profesionālās vidusskolas izglītības programmu īstenošanas vietā „Višķi”, kas turpina darbu Višķu pagastā, bet jau Malnavas koledžas paspārnē.

Par to 5. jūnijā Rīgā vienojās zemkopības un izglītības un zinātnes ministrs, valsts un parlamentārie sekretāri, Zemnieku Savienības, Daugavpils novada domes, Daugavpils Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Malnavas koledžas un Daugavpils Būvniecības tehnikuma vadītāji. Daugavpils novadu pārstāvēja novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska un deputāts Viktors Kalāns.

10. jūnijā ārkārtas sēdē Daugavpils novada domes deputāti pieņēma lēmumu par Viduslatgales profesionālās vidusskolas izglītības programmu īstenošanas vietas „Višķi” saglabāšanu un lūdz Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) uzdot Malnavas koledžai Višķos realizēt visas akreditētās mācību programmas. Tāpat pašvaldība lūdz nodot īpašumā visus arodskolas īpašumus Višķos, kā arī atļaut slēgt līgumus ar mācību iestādēm par jaunām izglītības programmām. Saskaņā ar vienošanos pašvaldība ir apņēmusies segt komunālos maksājumus, savukārt IZM Malnavas koledžas personā nodrošinās mācību procesu.

Visu rakstu lasiet 12. jūnija numurā.

Komentāri

11.06.2015 12:50
.
kāds skolai skaists direktors