„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Eiropiešiem ir savas sporta spēles

Baku 12. jūnijā sākušās pirmās Eiropas spēles. Attieksme pret šo pasākumu nav viennozīmīga. Tās rīko Eiropas olimpiskā komiteja (EOK), tās noorganizētas rekordīsā laikā. Olimpiādes sarīkošanai tiek doti 7—8 gadi, savukārt Azerbaidžāna bija gatava to izdarīt divreiz īsākā laikā.

Priekšlikums sarīkot šādas spēles izskanēja 2011. gadā, to izteica EOK prezidents Patriks Hikijs. Ideju atbalstīja Starptautiskā olimpiskā komiteja. Veiksmes gadījumā spēles plānoja rīkot kā papildinājumu atsevišķiem notikumiem, piemēram, Eiropas čempionātam vieglatlētikā vai Eiropas čempionātam peldēšanā, vai pat tos aizstāt. Rezultātā 47 no 49 Eiropas nacionālajām olimpiskajām komitejām ideju atbalstīja, toreiz ieplānoja organizēt spēles 2015. gada jūnijā.

Latvijas izlases sastāvā ir 67 atlēti (17 sporta veidi). Vienpadsmit disciplīnās sportisti cīnīsies par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pirmo Eiropas spēļu programmā iekļauti 20 sporta veidi, t. sk. neolimpiskās disciplīnas – karatē, 3x3 basketbols, sambo, vingrošana – aerobika, akrobātika, pludmales futbols.

Latvijas izlasē ir 12 cīkstoņi, viena no titulētākajām ir Anastasija Grigirjeva. Daugavpili pārstāv arī Imants Lagodskis un Česlavs Beštins.

Visu rakstu lasiet 16. jūnija numurā.