„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Vidusskolas absolventi paliek Latvijā

Daugavpils skolās sācies izlaidumu laiks. „Jūs ieejat lielajā dzīvē,” saviem skolēniem vienmēr saka pedagogi un direktori, kuri uztraucas visvairāk, palaižot savus audzēkņus projām no skolas.

Daugavpils 13. vidusskolā, uz kuras izlaidumu bija ielūgts „Latgales Laiks”, ir tikai viena izlaiduma klase, toties ļoti liela – 33 audzēkņi. Svinības notika Kultūras pilī. Puiši un meitenes, ģērbušies svētku tērpos, ar kaklasaitēm un skaistām frizūrām, uzreiz pat nepazina cits citu. Visi acīmredzami uztraucās, taču bija redzams, ka jaunieši ar nepacietību gaida brīdi, kad varēs turēt rokās vidējās izglītības diplomu. Lai arī vēl nav zināmi eksāmenu rezultāti, vairākums absolventu jau izlēmuši, ko darīs turpmāk.

Viens no 13. vidusskolas „titulētākajiem” absolventiem ir Valdis Mizers. Vairākkārtējais pilsētas, valsts un starptautisko olimpiāžu laureāts šovasar dosies tālā ceļojumā – Valdis pārstāvēs Latviju fizikas olimpiādē Mumbajā (Indija). Sava mīļākā priekšmeta apguvi viņš turpinās Daugavpils Universitātē. „Skolu beidzot, izjūtu atvieglojumu. Beidzot varēšu nodarboties ar to, ko vēlos – strādāt DU laboratorijās,” pastāstīja Valdis „Latgales Laikam”. Par teicamiem sasniegumiem mācībās V. Mizers saņēma Goda rakstu, ko parakstījusi Latvijas Republikas Ministru prezidente Laimdota Straujuma, kā arī Latgales plānošanas reģiona Goda rakstu.

Visvairāk uztraucās, centās izskatīties bargs un nopietns 12. klases audzinātājs Jurijs Visockis, kuru nemaz neizdevās uzreiz atrast absolventu pulkā. „Viņš izskatās kā skolēns!” saka priekšā viņa audzēkņi, kuri nemaz nebaidās no klases audzinātāja stingrajiem rīkojumiem. Informātikas skolotājs Jurijs Visockis pagājušā mācību gada sākumā kļuva par „Labāko jauno Daugavpils pedagogu”. Savu klasi viņš vadīja trīs gadus un šajā laikā kļuva par skolēnu labāko draugu. „Lieliska klase!” viņš rāda uz augšu paceltu īkšķi.

Visu rakstu lasiet 16. jūnija numurā.