„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Trīs dienas Sanktpēterburgā saimniekoja Latgales kultūras festivāls

No 12. līdz 15. jūnijam Sanktpēterburgā (Krievija) notika ceturtais Latgales kultūras festivāls.

Klausoties diplomātu un Sanktpēterburgas latviešu sarunas Latvijas Republikas konsulāta pieņemšanā un festivālā, kas notika Kultūras un atpūtas parkā, un vērojot, kādā ātrumā bija izpirkta Latgales tematisko ciemu mājražotāju un amatnieku produkcija, droši var apgalvot, ka Sanktpēterburgas cilvēki pa gadu bija noilgojušies pēc Latgales kulinārā mantojuma šedevriem, amatnieku darinājumiem un latgaliešu sirsnības.

Festivāls sākās sestdien, un tā bija pirmā siltā jūnija diena Sanktpēterburgā, tāpēc parkā sanāca jauni un veci, ģimenes, skrituļslidu un nūjošanas cienītāji, vienkārši sauļoties gribētāji, un visi iegriezās Latgales kultūras festivāla aplī (latgaliešu galdiņi bija salikti apkārt vecam ozolam).

„Latgales kultūras festivāls ir īpašs, tas stāsta par Latviju,” sacīja žurnāliste Olga Pomenčuka. Viņa bija atnākusi kopā ar meitu Katerīnu, abām patika gan kulinārais mantojums, gan latgaliešu tautasdziesmas. Skaidrā latviešu valodā Olga pastāstīja: „Sanktpēterburgā piedzima mana vecmamma, mamma, tā ir arī mana pilsēta, tomēr katru gadu braucam uz Latviju, apmeklējam radus Bauskas pusē. Tāpat meita piedalās starptautiskos vokālistu konkursos Latvijā. Mēs mīlam Latviju,” atzina Olga.    

 Visu rakstu lasiet 19. jūnija numurā.