„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Daugavpiliešus aicināja siltināt mājas

Dzīvojamo namu siltināšanai veltītā māju vecāko sapulce pagāja visai mierīgi un klusi. Daugavpils domes konferenču zālē cilvēku nebija daudz, daži, klausoties runātājus, nesagaidījuši laiku, kad varēs uzdot jautājumus, pameta zāli.

Mājas siltināšana nav vienkāršs temats. Par to ir daudz strīdu, mītu un, galvenais jautājums – kurš par to maksās? Grafiki liecina par energoefektivitātes uzlabošanos. Māja nezaudē siltumu, tērē siltumenerģiju saskaņā ar laika apstākļiem, radot komfortablus apstākļus dzīvošanai telpās.

Taču iedzīvotājus mulsina tas, ka par veiktajiem darbiem būs jāmaksā kredīts. Rodas šaubas, vai šo darbu rezultātā reāli samazināsies finansiālais slogs.

Pirmais uzstājās Aivars Žandeckis –uzņēmuma „Ekodoma” pārstāvis, kurš pastāstīja par galvenajiem aspektiem, kuriem jāpievērš uzmanība, pieņemot lēmumu par siltināšanu, un kuri argumenti ir reāli pamatoti: „Galvenais mīts – vecās mājas jau tāpat ir pietiekami energoefektīvas, kāpēc tās būtu papildus jāsiltina?” Taču patiesībā ir citādi. Lielākā daļa padomju laikos būvēto māju zaudē daudz siltuma, vai arī tas mājā sadalās nevienmērīgi, tādējādi radot siltākas un aukstākas vietas, arī tas nav racionāli.

Visu rakstu lasiet 26. jūnija numurā.