„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Sākusies cīņa par Daugavpils medicīnas koledžu

Tikko Latgalei izdevies izcīnīt vienu savu profesionālo mācību iestādi Višķos, tā valdība izteikusi vēlmi reformēt citu.

11. jūnijā Valsts sekretāru sanāksmē izskatīts Veselības ministrijas (VM) sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts par Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošo Daugavpils medicīnas koledžas un Rīgas 1.medicīnas koledžas nodošanu VM padotībā ar šā gada 1.septembri. Kā arguments koledžu nodošanai VM tiek minēts mērķis nodrošināt vienotas valsts politikas sekmīgu īstenošanu veselības aprūpes sistēmas cilvēkresursu nodrošinājuma jomā. Šobrīd VM nevarot ietekmēt to izglītības iestāžu darbību veselības aprūpes speciālistu sagatavošanā, kuras nav ministrijas padotībā un netiek finansētas no VM piešķirtajiem līdzekļiem, tādēļ kā risinājums piedāvāts koledžas nodot VM padotībā.

Ar šādu rosinājumu gan nav mierā nedz Daugavpils medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska, nedz Latgales plānošanas reģiona Attīstības padome. L.Jankovska atzīst, ka Daugavpils medicīnas koledžā ir nodrošināti visi apstākļi konkurētspējīgas izglītības ieguvei un vidējā medicīniskā personāla speciālistu sagatavošanai veselības un sociālās aprūpes jomā Latgales reģiona darba tirgus vajadzībām. Tāpat šobrīd Latgales reģiona medicīnas iestādes tiek pilnībā nodrošinātas ar Daugavpils medicīnas koledžas sagatavoto speciālistu daudzumu pienācīgā kvalitātē.

Visu rakstu lasiet 19. jūnija numurā.

Foto: medkol.lv