„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Daugavpils Universitātes absolventi gan strādās, gan turpinās studijas

jūnijā Daugavpils Universitātē sākās izlaidumu laiks, kuru 30. jūnijā noslēgs diplomu pasniegšana Humanitārās fakultātes absolventiem. Priecīgs satraukums, saviļņojums, ziedu un sveicēju jūra, arī skumju asaras – tā īsumā var raksturot noskaņu, kas valdīja augstskolā diplomu pasniegšanas dienā. Prieks par iegūto izglītību un pirmo nopietno dokumentu, taču skumjas par pabeigto skaisto posmu dzīvē - studentu laiku, šķiršanās no šajos gados iegūtajiem draugiem. Priekšā darbs, tālākas studijas, bet kādam arī pilnīga neziņa.

Melnās mantijās tērptie Mūzikas un mākslu fakultātes studiju programmas jaunie datordizaina bakalauri priecīgi uzgavilē ar zilajiem augstskolas diplomiem rokās. Kādam no viņiem studijas beigušās, bet cits jau šovasar atkal plāno vērt augstskolas durvis, lai turpinātu mācības. Edvīns Savvins atzīst, ka plāno mācīties tālāk savā specialitātē, taču kādā no Skandināvijas augstskolām, lai iegūtu citu pieredzi, taču pagaidām vēl nav izlēmis, kur tieši. Arī darbu viņš noskaņots meklēt savā profesijā.

Mārīte Oborūne jau izlēmusi studēt tālāk Daugavpils Universitātes maģistrantūrā, taču pagaidām ir dilemmas priekšā, vai iet jau iesākto ceļu datordizainā vai izvēlēties vizuālās mākslas pedagoģiju. Mārīte jau atradusi savu vietu dzīvē, aizraujas ar fotografēšanu un izveidojusi pašas fotostudiju, šajā jomā viņa redz sevi darbojamies arī turpmāk. Iegūtā specialitāte datordizainā Mārītei jau tagad ļoti noderot darbā, jo fotogrāfijas jāprot apstrādāt dažādās datorprogrammās.

Visu rakstu lasiet 26. jūnija numurā.