„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.3 °C
nedaudz mākoņains

Dejotāji un skatītāji satiksies večerinkā Višķos

Latgales deju svētkos „Večerinka Višķos”, kas notiks 28. jūnijā Višķu estrādē, dejotāji satiksies ar skatītājiem, turklāt skanēs dzīvā mūzika, jo večerinka bez dzīvās mūzikas ir kā māja bez jumta, uzsver pasākuma režisors Māris Susejs.

Viņš divas ar pusi stundas ilgo pasākumu saplānojis tā, ka vidusskolēnu, jauniešu, vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvi (kopskaitā 2500 dejotāji) sadarbībā ar Rēzeknes kapelu „Dziga” un latgaliešu grupu „Green Novice” un folkloras kolektīviem radīs tādas noskaņas, kas ir raksturīgas īstai latgaliešu večerinkai. „Večerinkas pagalmā vieni ieradīsies motorizēti, citi -- kājām. Večerinkas „mesidžs” -- sanākam kopā, sadodamies rokās, skatāmies otram acīs, dejojam un dziedam. Noliekam malā skaipus un sociālos tīklus, braucam uz Višķiem, lai satiktos dzīvajā, sasmeltos latgaliešu sirsnību,” aicināja Māris.    

Daugavpils apriņķa deju virsvadītāja un svētku deju rakstu veidotāja Aija Daugele papildināja, ka 109 deju kolektīvi izdejos gan tās programmas, kas kolektīviem šogad sagatavotas vidējās paaudzes un senioru svētkiem un skolu jaunatnes dziesmu svētkiem, gan arī tikai Latgalei raksturīgās dejas. „Iepriekšējo reizi visa Latgale Višķos dejoja deviņdesmitajos gados, un šogad atkal deju raksti būs vienoti visiem novadiem,” teica Aija.  

Visu rakstu lasiet 26. jūnija numurā.