„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Rosina ātrāk tikt skaidrībā ar ražošanas atjaunošanu SIA „Eka paipalas”

Daugavpils novada dome ir nolēmusi atbalstīt novada uzņēmumu SIA „Eka paipalas” un vērsties pie Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD), Zemkopības ministrijas un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) vadības ar lūgumu pēc iespējas ātrāk atrisināt uzņēmumā radušos situāciju, lai tas varētu atsākt savu darbību.

Novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins šādu lēmumu skaidroja ar to, ka uzņēmums SIA „Eka paipalas” ir viens no aktīvākajiem novadā, startē dažādos ES projektos un arī tagad plāno piedalīties Latgales programmas projektā degradēto teritoriju revitalizācijā (atjaunošana un sakārtošana), sakārtojot teritorijas Daugavpils un Ilūkstes novadā, kā arī paplašinot savu ražotni un uzņēmumā nodarbināto skaitu.

Atgādinām, ka jūnija sākumā paipalu olu ražotāja SIA „Eka paipalas” produkcijā atklāta aizliegtā antibiotika hloramfenikols, līdz ar ko PVD uzlicis par pienākumu uzņēmumam izkaut novietnē esošās vaislas paipalas un gaiļus, kā arī iznīcināt saražoto produkciju. Uzņēmumam tas nozīmē milzu zaudējumus, kas tiek lēsti aptuveni 300 000 eiro. Kopā tika izkauti 30 000 fermā esošo paipalu. Pašlaik uzņēmumam sava darbība jāuzsāk no nulles, iegādājoties jaunus vaislas putnus. Pārbaudēs atklājies, ka aizliegtā viela olās ir nonākusi, jo paipalas tika barotas ar barību, kuras sastāvā ir hloramfenikols.

Visu rakstu lasiet 30. jūnija numurā.