„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Daugavpilī plāno attīstīt sporta un mākslas vingrošanu

Daugavpils domes sēdē 25. jūnijā deputāti atbalstīja grozījumus Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) nolikumā, iekļaujot tajā arī sporta un mākslas vingrošanu. Ar šādu lūgumu domē vērsusies biedrība „Vingrošanas olimpiskais centrs”.

BJSS direktors Imants Utināns deputātiem skaidroja, ka sportistu treniņi norit Daugavpils Olimpiskā centra telpās pieredzējušu treneru vadībā, taču savas bāzes skolai nav. Viņš uzsvēra, ka vingrošanas attīstībai ir vajadzīgs papildu finansējums, lai varētu nodrošināt sportistus ar inventāru, treniņiem un dalību sacensībās. Lai saņemtu valsts dotāciju treneru darba apmaksai, nepieciešama akreditācija un apliecinājums, ka pašvaldība nodrošinās sportistiem atbilstošu sporta bāzi.

Deputātiem raisījās diskusijas par Olimpiskā centra pakalpojumu apmaksu, jo savas sporta bāzes pašvaldībai nav, tāpēc tiek īrētas telpas Olimpiskajā centrā. Ja vingrošanu vēlas attīstīt augstā līmenī un virzīt sportistus uz olimpiskajām spēlēm, pašvaldībai būs jāparedz līdzekļi atbilstoša inventāra iegādei.

Visu rakstu lasiet 30. jūnija numurā.