„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.7 °C
neliels lietus

Latgale izdejojās večerinkā

Gandrīz trīs stundu ilgais Latgales deju festivāls „Večerinka Višķos”, kas notika 28. jūnijā skatītāju pārpildītajā Višķu estrādē, izvērtās par jautru kaimiņu satikšanos pēc talkas jeb labi padarīta darba.

Režisors Māris Susejs, kurš, iejuties Ontona lomā, vadīja pasākumu kopā ar Anitu Auzāni (viņa atveidoja Apoloniju), tāpat svētku mākslinieciskā vadītāja Aija Daugele un novadu deju virsvadītāji bija izveidojuši programmu, kas stāstīja par latgalieša darba tikumu, humoru, dzīvesprieku un Dieva cieņu. Turklāt stāstošā daļa bija pilna ar atziņām un atmiņām, kā tad pagājušajā gadsimtā „večerinkas” svinēja vectēvi un vecmammas, tēvi un mātes. Dejas tika dejotas gan Rēzeknes kapelas „Dziga” un Preiļu grupas „Green Novice” dzīvās mūzikas, gan deju mūzikas ierakstu pavadījumā. Bet kad „Green Novice” un folkloras kolektīvi „Rūžeņa”, „Vabaļis” un „Speiga” skaļi sadziedājās, Ontons noteica: „Tagad Višķu pagastā govis nedos pienu trīs dienas”.

Latgales deju svētkos jautrību ienesa arī Jāņa Proma, Višķu pagasta pārvaldes vadītāja, brauciens ar Apoloniju pie pagasta puišiem retro auto „Zaporožec”, tautumeitu ierašanās retro motociklos.

Visu rakstu lasiet 30. jūnija numurā.