„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Ko Latvija ir guvusi prezidentūras laikā ES Padomē?

Vismaz desmit nozīmīgām ES deklarācijām ir Rīgas vārds, rekordīsā laikā ir pieņemts lēmums par Eiropas Stratēģisko investīciju fondu, ko dēvē par „Junkera plānu”, izveidošanu, notikuši vairāk nekā 200 kultūras pasākumi, kas Latviju padarīja vēl atpazīstamākus, un tos ir apmeklējuši 24 000 cilvēku, tāpat Latvijas ierēdniecība ir guvusi milzīgu pieredzi. Šādus lielākos ieguvumus no sešus mēnešus ilgās Latvijas prezidentūras ES Padomē uzsvēra gan Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma, gan Latvijas vēstniece Briselē un Luksemburgā Lelde Līce-Līcīte un kultūras atašeja Vita Timermane-Moora, tiekoties Briselē ar reģionālajiem žurnālistiem.

Tāpat 26. jūnijā Briselē Eiropas Padomes preses konferencē Latvijas veiksmīgo un nozīmīgo prezidentūru uzsvēra Eiropas Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks un Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers. Klātesot ārzemju un Latvijas žurnālistiem, L. Straujuma Eiropas Padomes Rundāles pils zālē ES prezidentūras stafeti nodeva Luksemburgas premjeram Ksavjē Betelam.

L. Straujuma, atbildot uz jautājumu, vai viņa lepojas ar latviešu paveikto Latvijas prezidentūrā ES Padomē, uzsvēra: „Latvija izdarīja vairāk nekā bija plānots. Mēs sarunās panācām kopsaucējus, kas bija svarīgi visām 28 dalībvalstīm. Mūsu ierēdniecībai tā ir milzīga pieredze. Es lepojos ar padarīto un saku lielu paldies ikvienam, kurš bija iesaistīts Latvijas ES prezidentūras darbā.”

Visu rakstu lasiet 3. jūlija numurā.