„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Jaunie celtnieki var atrast darbu militārās struktūrās

Izlaidumu laiks sācies arī Daugavpils būvniecības tehnikumā, kura absolventiem priekšā ir raizes par darba meklēšanu. Ņemot vērā, ka Latvijā celtniecības jomā pašlaik nav īpašu perspektīvu, jāizmanto jebkādas iespējas strādāt savā profesijā. Viena no šādām iespējām ir kļūt par militāro celtnieku. Lai tuvāk to iepazītu, jaunieši kopā ar skolas direktori Ināru Ostrovsku devās aplūkot civilmilitāro būvniecības objektu - Naujenes bērnu namu, kur šovasar rosās ASV un Latvijas militārās celtnieku brigādes.

Minētais objekts Naujenes pagastā ir Latvijas un ASV sadarbības projekts, ko finansē ASV Bruņoto spēku virspavēlniecība Eiropā. Divu mēnešu laikā Latvijas kareivji plecu pie pleca apgūst celtnieku profesiju kopā ar kareivjiem no Kanzasas, Pensilvānijas un Misūri. Daugavpils būvniecības tehnikuma jauniešus uzņēma NBS Sauszemes spēku Kājnieku brigādes Kaujas atbalsta bataljona Inženiertehniskās rotas virsleitnants Aleksandrs Naumovs, kas pastāstīja par savu kareivju darba specifiku.

Viņš aicināja jauniešus apsvērt iespēju paralēli savai apgūtajai profesijai izvēlēties militāro karjeru, jo tā esot laba izaugsmes iespēja. Turklāt arī inženiertehniskajā rotā trūkstot dažādu celtniecības jomas speciālistu, tāpēc jauniešiem ir reāla iespēja iegūt darbu.

Visu rakstu lasiet 3. jūlija numurā.