„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Daugavpilī var redzēt zilus brīnumus

1. jūlijā apmeklētājiem Daugavpilī durvis vēra bērnu zinātkāres centrs „Zili brīnumi”, kurš izveidots kinoteātra „Renesanse” telpās.

Svinīgajā atklāšanā Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis uzsvēra, ka centrs noteikti kļūs par atpūtas vietu ģimenēm ar bērniem, par to varēja pārliecināties arī centra pirmajā darba dienā, jo ne tikai mazuļiem, bet arī viņu vecākiem un vecvecākiem te bija, par ko brīnīties un ko darīt.

Interaktīvā un uz fizikas principiem balstītā ekspozīcija liek darboties smadzenēm, piedalīties eksperimentos un iepazīt daudzas interesantas lietas, ko paši mazākie uzskata par īstiem brīnumiem. Zinātkāres centrs Daugavpilī ir jau ceturtais biedrības atklātais centrs Latvijā. Pirmais centrs „Z(in)oo” tika izveidots 2011. gadā Cēsīs, tam sekoja centra „Zili brīnumi” atklāšana Rīgā un Lielvārdē. Visos centros ir vienota koncepcija, to darbība galvenokārt vērsta uz 4 līdz 9 gadus veciem bērniem, kuriem veidotas saprotamas un interesantas instalācijas. Projekta autors, biedrības „Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centrs” vadītājs Pauls Irbins uzsver, ka zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas rada un izskaidro brīnumus. Zinātkāres centru uzticēts vadīt Vitautam Stočkam, kurš aktīvi piedalījās idejas īstenošanā.

Visu rakstu lasiet 3. jūlija numurā.