„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Ģimenēm ir savs atbalsta centrs

Ilūkstes novada ģimenes atbalsta un krīzes centrā, kas atrodas Šēderes ciemā, katra ģimene tiks uzklausīta un iedrošināta mācīties vai strādāt, izrādot centru, „Latgales Laikam” teica Ilūkstes novada Sociālā dienesta vadītāja Ingūna Svarāne un sociālā darbiniece darbam ar ģimenēm ar bērniem Iveta Skudra.        

Centrs izveidots pirms trīs gadiem Eiropas Sociālā fonda finansēta projekta „Ilūkstes novada sociālās atstumtības riskam pakļauto ģimeņu ar bērniem sociālās kompetences veidošana”ietvaros, lai novadniekiem būtu pieejami sociālās rehabilitācijas pakalpojumi. Tagad centrā tiek īstenotas divas sociālās rehabilitācijas programmas - „Dzīves un darba pamatprasmju attīstības programma ģimenēm” un „Sociālo kompetenču attīstības programma vecākiem”. Bērnu vecāki mācās uzkopt mājokli, mazgāt veļu, gatavot ēst, rīkoties ar naudu (ko var nopirkt lētāk, kā var ekonomēt budžetu, gatavojot ēst), un, iesaistot psihologu, apgūst tās prasmes, kas palīdz risināt konfliktus, veidot attiecības, objektīvi izvērtēt dažādas dzīves situācijas un izvēlēties labākos risinājumus. Mammas labprāt piedalās arī psihologa konsultācijās.

Visu rakstu lasiet 7. jūlija numurā.