„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Daugavpils medicīnas koledžā šogad ir 121 absolvents

3. jūlijā diplomus saņēma 121 jaunietis, kas Daugavpils medicīnas koledžā ieguva pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību māszinībās, ārstniecībā, sociālajā aprūpē un sociālajā rehabilitācijā, kā arī arodizglītību māszinībās.

Māsa, māsas palīgs, ārsta palīgs, sociālais aprūpētājs vai rehabilitētājs – šāds ieraksts veikts diplomā atkarībā no izvēlētās programmas. Pēc Daugavpils medicīnas koledžas direktores Līvijas Jankovskas teiktā, visi diplomētie jaunie speciālisti var droši meklēt sev darbu un to noteikti atradīs, jo šīs specialitātes esot pieprasītas darba tirgū Daugavpilī un citviet Latvijā, turklāt saņemtais diploms ļauj strādāt savā profesijā arī visā Eiropas Savienībā.

Skolas direktore atzīst, ka beidzamajos gados arvien vairāk jauniešu izvēlas studijas Daugavpils medicīnas koledžā, tāpēc atsevišķās programmās pat veidojas liels konkurss. Vispopulārākā programma ir māszinības, kur uz vienu vietu pretendē četri cilvēki. Māsas profesija esot pieprasīta visā Eiropā. Populāra esot arī ārstniecības programma, kas gatavo ārstu palīgus.

Arī absolventi diploma saņemšanas dienā bija pacilāti un optimisma pilni. Ērika Romancāne, Agnese Pauliņa un Alesja Saveļjeva ieguvušas ārsta palīga kvalifikāciju un visas trīs plāno turpināt studijas.

Visu rakstu lasiet 7. jūlija numurā.