„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

„Balaguri” Rīgā dejos latgaliešu tautastērpos

Šonedēļ lielā un draudzīgā kompānijā uz Rīgu devās Krievu vidusskolas-liceja deju kolektīvs „Balaguri”, lai kopā ar liceja kori piedalītos grandiozajos XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Kolektīva „Balaguri” vadītāja Arina Petrova pastāstīja, ka no Daugavpils dalībai svētkos izvēlējās 5 no 17 deju kolektīviem. „Balaguriem” tie būs jau trešie Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, taču tāpēc uztraukums pirms uzstāšanās nav mazāks, tieši pretēji, atbildība ir vēl lielāka. Uz Rīgu devās kolektīva vecākā grupa, desmit pāri – 10.—12. klašu audzēkņi. Galvaspilsētā viņi uzstāsies ar četrām obligātajām programmas dejām – „Cūkas driķos”, „Mūžīgi laimīgi”, „Ābrama polka”, un „Es noaudu zvaigžņu segu”. Kā piekto kolektīvs izvēlējās oriģinālo moderno deju „Līdz pašām debesīm” horeogrāfa A. Daņiļeviča iestudējumā.

2013. gadā „Balaguri” tika pie lieliskiem latgaliešu tautastērpiem, pateicoties dalībai projektā www.labiedarbi.lv, un tagad viņi tajos uzstāsies. Tērpus auda un šuva darbnīcā Ilūkstē.

Visu rakstu lasiet 10. jūlija numurā.