„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Iedzīvotāji labiekārtos pagalmus

Kopš šā gada februāra Daugavpilī darbojas pilsētas pašvaldības līdzfinansēšanas programma pagalmu teritoriju labiekārtošanā.

Saskaņā ar noteikumiem, dome sedz 50% darbu izmaksu ar nosacījumu, ka tādu pašu daļu līdzekļu ieguldīs māju iedzīvotāji, savstarpēji vienojoties. Programmā ir ietverta pagalma teritoriju paplašināšana, to labiekārtošana, stāvvietu un bērnu rotaļu laukumu, zālāju ierīkošana, apgaismojuma nomaiņa utt. Piemēram, stāvvietas ierīkošanu, teritorijas asfaltēšanu pašvaldība varēs apmaksāt 50% apmērā no darbu izmaksām, bet ne vairāk kā 10 000 eiro, arī bērnu laukuma, zaļās zonas un puķu dobes ierīkošanai pašvaldība piešķirs 50% no kopējām izmaksām, bet ne vairāk kā 3000 eiro. Galvenais nosacījums – iedzīvotājiem ir jāpārņem mājas pārvaldīšanas tiesības. Par dalību pagalmu labiekārtošanas pilsētas programmā jānobalso ne mazāk kā 65% īpašnieku.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka pašvaldības līdzfinansējumu jau saņēmušas divas mājas – Aveņu ielā 25 un Ciolkovska ielā 14. Iepirkuma stadijā ir vēl divas pagalmu teritorijas – Vienības ielā 34 un Rēzeknes ielā 15a.

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka šī programma ir paredzēta ne tikai autoīpašniekiem, bet arī mazu bērnu vecākiem. Citiem vārdiem sakot, pagaidām aktīvi ir tikai tie iedzīvotāji, kuri vēlas ierīkot pagalmos stāvvietas, nevis bērnu rotaļu laukumus.