„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Asins donoru diena Ilūkstē

Šī gada 21. jūlijā no plkst. 9.00 līdz 13.00 Valsts asinsdonoru centrs (VADC) rīko izbraukumu Ilūkstes Kultūras namā, Brīvības ielā 12, Ilūkstes pag., Ilūkstes nov.

 Lai Valsts asinsdonoru centrs spētu nodrošināt ikdienas ārstniecības iestāžu pieprasījumu pēc asinīm un asins komponentiem, ik dienu asinis nepieciešams ziedot 150 asins donoriem visā Latvijā.

Mēs ļoti ceram uz Tavu atsaucību jo tikai Tu vari uzdāvināt dzīvību – dāvanu, kurai nav vērtības!

Asins nodošana nekaitē cilvēka veselībai. Nododot asins, organismā tiek stimulēta asinsrades sistēma un atjaunots asins sastāvs. Veselam cilvēkam nodot asins nav kaitīgi. Asins ziedošana raisa pozitīvas izjūtas - palīdzība kādam grūtā brīdī.

Ziedojot asins, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu – pasi , ID karti vai autovadītāja apliecību. No 1. jūlija katram donoram jāuzrāda arī savs bankas konta numurs.

Kā jau iepriekš esam informējuši, tad no šī gada 1. jūlija Valsts asinsdonoru centrs uzsāk bezskaidras naudas norēķinus ar donoriem. Tas nozīmē, ka kompensācija zaudētā asins un asins komponentu apjoma atjaunošanai tiks ieskaitīta donora bankas kontā, nevis izmaksāta skaidrā naudā kā tas tika darīts līdz šim. Lūdzam donorus laicīgi atvērt bankas kontu bezskaidras naudas norēķiniem. No 1. Jūlija, nākot ziedot asinis, donoram obligāti jāņem līdzi un jāuzrāda savs bankas konta numurs.

Par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kas sver ne mazāk par 50 kg; dienā pirms asins nodošanas neesi lietojis alkoholu; esi paēdis, izgulējies, atpūties, jūties labi; esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis; pirms tam esi lietojis veselīgu uzturu un daudz šķidruma.

Izsmeļošāku informāciju par asins ziedošanu var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0003 un mājas lapā www.donors.lv.