„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Vabolieši ar četriem kolektīviem kuplina dziesmu svētkus

Vaboles vidusskola XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalās ar četriem kolektīviem -- folkloras kopu „Kanči”, 1. -- 4., 3. -- 6. un 10. -- 12. klases deju kolektīvu. Kopā tie ir vairāk nekā 70 dejotāji un dziedātāji. Skolas direktore Elita Skrupska teica, ka dziesmu svētku repertuārā ir ielikts skolotāju Ivetas Skrindas, Anitas Šalkovskas un Elgas Kursišas un bērnu milzīgs darbs: „Lepojos, ka vabolieši ir padarījuši lielu darbu, turklāt viņos ir vēlme dziedāt un dejot, burbuļo nerimstošs dzīvesprieks, kas staro viņu acīs.”

Pēc Ivetas Skrindas un Anitas Šalkovskas stāstītā, dejas, kur ritms jāskaita līdzi, ir grūtākas mazajiem dejotājiem. „Divi gadi ir ilgs laiks trīs pamatdeju apguvei. Dažreiz mēģinājumos bērniem bija jānopūšas -- atkal dejosim to pašu… Bet pēc skates bērni priecājās, ka bijis vērts strādāt, pūlēties.

Visu nedēļu bija mēģinājumi, bet piektdien un sestdien vabolieši kuplinās lielkoncertus „Līdz varavīksnei tikt” Daugavas stadionā. Sestdien būs arī brīvais laiks, tāpēc mazie plāno doties uz Rīgas zoodārzu, bet lielākie vēlas pabūt Vecrīgā un pie jūras un apskatīt Rīgas Motormuzeju. Svētdien dejotāji piebiedrosies lielajā svētku gājienā.

Visu rakstu lasiet 10. jūlija numurā.