„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

„Dveiņuvai” - pirmie koru kari un savs karogs

Uz XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem šogad devušies divi Daugavpils Valsts ģimnāzijas kolektīvi – tautas deju kolektīvs „Leiļi” un jauktais koris „Dveiņuva”, kas šogad novada skatē ieguvis pirmās pakāpes diplomu un visaugstāko vērtējumu jauktajiem koriem - 46,17 punktus no 50 iespējamajiem. Tā koris ieguvis arī iespēju piedalīties koru konkursa finālā jeb koru karos un saņēma Zelta diplomu.

Šogad koris ir ticis pie sava karoga, kuru īsi pirms došanās ceļā uz Rīgu darinājušas Ilūkstes rokdarbnieces. To rotā kora nosaukums „Dveiņuva”, kas ir sens Daugavpils latgaliskais nosaukums. Koristiem pašūti arī zili krekliņi, uz kuriem attēlots skolas logo un kolektīva nosaukums kopā ar Daugavpils simbolu – liliju.

Kora vadītāja, mūzikas skolotāja Anita Zarāne bikli saka, ka korim bijusi īsta veiksme, jo ikviena skate ir laimes spēle, daudz ir atkarīgs no izlozētajām dziesmām. Lai arī gatavošanās katriem dziesmu svētkiem paredzēta četru gadu garumā, dzīvē viss iznāk pavisam citādi. Ik gadu kāda klase skolu absolvē, tāpēc arī no kora aiziet pieredzējuši dziedātāji. Skolām neesot ļauts aicināt uz svētkiem iepriekšējo gadu absolventus, kas jau teicami apguvuši repertuāru, tāpēc faktiski dziesmu svētku repertuārs tiek apgūts gada laikā, kad ir zināms kora sastāvs, kas dosies uz svētkiem. 

Visu rakstu lasiet 10. jūlija numurā.