„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Zemenēm ir vasaras garša un smarža

Daugavpilī zemnieku vakara tirgū un Daugavpils novada pasākumos nevar vienaldzīgi paiet garām Dubnas pagasta individuālā darba veicēja Viktora Ptašņuka teltij. Tur kastītēs un māla šķīvī pacienāšanai ir sabērtas zemenes ar stipru vasaras smaržu un garšu.

Viktors ar kundzi Alīnu „Latgales Laikam” atzina, ka šis pavasaris un pats vasaras sākums ar savām aukstajām naktīm nobremzējis ogu nogatavošanos, tomēr tagad, kad no nepilnus 2 ha lielā lauka tiek novākta jau trešā raža, sirds par to vairs nesāp. Turklāt pircēji pirmās zemenes izpērkot uz „urrā”.

„Ir piepildījies mammas sapnis. Kad mēs, dzīvojot Locikos, nopirkām šo māju un zemi un mamma iestādīja mazu zemeņu lauciņu pašu vēdera priekam, tomēr katru gadu viņa teica, ka sapņojot par lielām zemeņu plantācijām. Mēs ar sievu pirmās zemes iestādījām pirms 3 gadiem, sākām ar piecām simtdaļām, bet šogad jau ir gandrīz 2 ha, un, domāju, ka lauks kļūs vēl lielāks, jo pieprasījums pēc Latvijas zemenēm ir liels," pastāstīja Viktors.

Visu rakstu lasiet 10. jūlija numurā.