„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Pašvaldība atdzīvina pludmali „Stropu vilnis”

Uz pludmali „Stropu vilnis” 9. jūlijā devās Daugavpils domes delegācija pašvaldības priekšsēdētāja vietnieka Pētera Dzalbes vadībā. Apmeklējuma mērķis – atrisināt problēmas, kuras vasarā traucē pilsētniekiem pilnvērtīgi atpūsties.

Pašlaik tiek kārtotas formalitātes ar firmu „Baltik Metals”, kas iznomā pludmales piederumus. Pašvaldība izpirka pludmali, lai ierīkotu komfortablu atpūtas zonu pilsētniekiem, bet pagaidām šeit nav ne guļamkrēslu ar saulessargiem, ne kafejnīcas. Paredzēts, ka noma būs pieejama jau šonedēļ – firma plāno vasarā iznomāt velosipēdus, bet ziemā – slēpes, jo blakus atrodas sporta trase.

Vēl vienu problēmu radījuši ļaunprāši, kuri nozaguši dziļumsūkni, tāpēc pārstājusi darboties ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma. Tagad ūdensapgāde būs jāatjauno uz pilsētas budžeta rēķina. Pašvaldība plāno tuvākajā laikā atjaunot bērnu rotaļu laukumu. Vecās iekārtas vairs nav lietojamas, tās ir demontētas. Paredzēts, ka bērnus šeit pieskatīs viens no jaunatnes vasaras nodarbinātības programmas dalībniekiem.

Nākotnē iecerēts izveidot promenādi un savienot pludmali „Stropu vilnis” ar otru pilsētas pludmali.