„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Skolēni sūdzas par smagu darbu laukos

Jūlija sākumā pirmie 57 skolēni pabeidza dalību Daugavpils vasaras nodarbinātības programmā. Jūlijā strādās 74 un augustā - 35 skolēni, preses konferencē pastāstīja Attīstības nodaļas projektu koordinators Jāzeps Krukovskis.

Šovasar ir vairāk to skolēnu, kuri jau pēc 2-3 dienām aiziet no darba. Zemnieki saka, ka skolās lielāka uzmanība būtu jāpievērš bērnu darbaudzināšanai. „Tomēr arī pozitīvu atsauksmju ir daudz. Šogad mēs nodarbinām vairāk skolēnu pie zemniekiem nevis skolās, bibliotēkās, kultūras namos, tāpēc bērni saka, ka laukos esot grūti strādāt,” atzina pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika. Domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska piebilda, ka skolēni ir jāpieradina darbam.  

Tā kā šogad dažos pagastos (piemēram, Maļinovā) pieteicās vairāk skolēnu nekā bija piedāvāts darba vietu, turklāt bērni atteicās strādāt kaimiņu pagastos, ārpus nodarbinātības programmas palika 29 skolēni. Kopā tajā ir iesaistījušies 166 bērni, aktīvākie ir 14-15 gadus veci skolēni.