„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Eksāmenu rezultāti – iemesls pārdomām

Daugavpils domes Izglītības pārvaldē apkopoti centralizēto eksāmenu rezultāti. Kā ierasts, rezultāti liek izdarīt secinājumus un noteikt nākamā mācību gada prioritātes, uzsvēra IP vadītāja Marina Isupova.

Salīdzinājumā ar vidējo eksāmenu rezultātu līmeni valstī, Daugavpilī zemāki rādītāji ir tikai latviešu un angļu valodā, visos pārējos priekšmetos rezultāti ir labāki.

Interesanti ir latviešu valodas eksāmena rezultāti 9. un 12. klasēs. Pagājušajā gadā noteiktais mērķis – uzlabot valsts valodas zināšanas, panākts pamatskolā – pieaudzis B2 un C1 līmeņa sertifikātu skaits un sarucis A1 un A2 līmeņa sertifikātu skaits. Turklāt dažās mazākumtautību skolās latviešu valodas zināšanu līmenis ir augstāks, nekā latviešu skolās valstī kopumā.

Vidusskolas klasēs rezultāti nav tik spīdoši, un tam ir vienkāršs iemesls: 12. klašu eksāmenā šogad nebija mutiskās daļas, bērni kārtoja tikai gramatiku un rakstisko eksāmenu. Savukārt devīto klašu audzēkņi valodas zināšanas demonstrēja mutiskajā eksāmenā.

Visu rakstu lasiet 17. jūlija numurā.