„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Cilvēks tiecas uz debesīm

Grīvas lidlaukā Kalkūnes pagastā festivālā „Asti gaisā” 12. jūlijā debesīs pacēlās gan lidmašīnas un lidmodeļi, gan gaisa pūķi, arī Kalkūnes pagasta pārvaldes vadītājs Osvalds Kursītis kopā ar pasākuma vadītājiem Moderno (Māris Korsiets) un Tautisko (Egils Viļumovs), bija pacelti gaisā starp debesīm un zemi.

Lidaparātu svētkos bija daudz, tie lidlauka zālienā atgādināja krāsainus putnus. Tos pētīja mazi un lieli un fotografējās. Sarkaņu audžuģimenes (Vaboles pagasts) atvases dvīņu māsiņas Alise un Andriāna ar brālīti Maksimu izvēlējās nofotografēties pie Ādažu kluba lidmašīnas. Andriāna teica, ka cilvēki lidojot, lai paslēptos no vēja, bet, pēc māmiņas Aijas domām, cilvēks tiecas uz debesīm, lai sajustu tādu brīvību, kāda pieder putnam. Apmeklētājiem bija iespēja arī pašiem pavizināties mākoņos vai kopā ar instruktoru lekt ar izpletni.

Visu rakstu lasiet 17. jūlija numurā.