„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+4.2 °C
nedaudz mākoņains

Vasaras estrādes celtniecība pagaidām ir tikai ideja

Estrādes būvniecības iecere Centrālajā parkā Daugavpilī, joprojām ir tikai idejas stadijā, paziņoja domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Pagaidām pašvaldība gatavojas tehniskā projekta izstrādei. Jau ir zināmi ieplānotā objekta galvenie parametri, pašvaldība arī tikusi skaidrībā ar Centrālā parka attīstības kopējo koncepciju.

Veloparks un skeitparks pašlaik tiks ierīkots Esplanādē, tāpēc estrādes celtniecību nekam nevajadzētu traucēt. „Tagad meklēsim iespējas piesaistīt ES struktūrfondu līdzekļus, lai nevajadzētu būvēt par saviem līdzekļiem,” paziņoja priekšsēdētājs.

Lēmums par Daugavpils brīvdabas estrādes tehniskā projekta izstrādes uzsākšanu tika pieņemts pirms gada domes Pilsētbūves komisijas sēdē. Estrāde iekļauta Daugavpils attīstības plānā 2014.—2020. gadam. Plānots, ka estrāde tiks būvēta bijušo atrakciju vietā. Uz paugura, kur atradās panorāmas rats, būs skatītāju vietas, bet lejā – skatuve.

Foto: visitdaugavpils.lv